BLOGNEWS

Com dinamitzar la gestió forestal en petites propietats privades, ahir al CTFC

19 desembre 2018

L’objectiu de la jornada era posar en comú les diferents campanyes i iniciatives que s’han portat a terme per motivar i mobilitzar petits propietaris en la gestió forestal, avaluar el seu impacte i identificar què manca i quins serien els reptes i accions concretes a implementar en un futur.

En el projecte ENGAGING hi participen científics de deu països europeus per a analitzar les tipologies i motivacions d’aquests petits propietaris, així com les campanyes nacionals i regionals que s’han realitzat per augmentar la seva implicació en la gestió forestal.

Després de la presentació d’un resum dels resultats de la recerca prèvia feta en el marc del projecte ENGAGING, representats de diverses administracions públiques van explicar les seves experiències en el llançament de campanyes en forests tant públiques com privades a Catalunya.

Tot seguit, en una taula rodona amb representats de la propietat es va discutir sobre com els elements presentats poden o no influir en el seu comportament, i si cal tenir en compte altres factors.

La jornada es va tancar amb un taller participatiu per avaluar diferents escenaris de futur i les seves implicacions per a la gestió forestal des del punt de vista de l’administració i dels petits propietaris forestals.

 

Last modified: 19 desembre 2018