BLOGNEWS

El projecte BIO4ECO, present a la fira de la biomassa de Catalunya

15 març 2017

En el marc de les jornades tècniques de la fira de la biomassa de Catalunya celebrada del 23 al 25 de febrer a Vic, l’economista forestal del CTFC, Adriano Raddi, va presentar el projecte Interreg BIO4ECO “Sustainable regional bioenergy polices: a game changer”.

La presentació va ser compartida amb Nikolay Vasilev, expert en cap de l’Executive Forest Agency de Bulgària, i soci del CTFC en el projecte.

La prioritat del BIO4ECO és reduir l’actual dependència dels combustibles fòsils i fomentar l’ús de matèries primeres naturals i renovables com a font d’energia. El projecte, liderat des de Catalunya a través del DARP i el CTFC, té com a objectiu millorar les polítiques regionals i nacionals per abordar la transició cap a una economia baixa en emissions de carboni, incrementant l’ús de les energies naturals i renovables (especialment la biomassa forestal i agrícola) i augmentant-ne l’acceptació social.

IMG-20170223-WA0004

L’economista forestal del CTFC, Adriano Raddi (esquerra) durant una de les reunions desenvolupades durant la Fira de la Biomassa

 

L’Agència Forestal búlgara coneix el sector de la bioenergia català

 Durant la seva estada a Catalunya, el secretari general de l’Executive Forest Agency, Mr. Tochev, es va reunir amb diferents responsables forestals catalans. El 23 de febrer, va tenir una entrevista amb Montse Barniol, directora general de Forests, durant la qual va poder conèixer de primera mà l’estat del sector forestal català i la seva implicació en projectes europeus.

Aprofitant la seva estada a Vic durant la fira de la biomassa, un equip de periodistes búlgars van poder entrevistar a diferents responsables del sector català de la bioenergia, com a Montserrat Barniol, a Mercè Rius, directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic del Departament de Territori i Sostenibilitat; a Ferran Garrigosa, gerent del Clúster de la Biomassa; i a diferents responsables de la Fira de la Biomassa de Catalunya, que ha tingut lloc a Vic a finals de febrer.

Last modified: 9 gener 2018