BLOGNEWS

Plantes aromàtiques i medicinals als sistemes agraris tradicionals de Catalunya

15 abril 2021

En el marc del projecte pilot Nous escenaris de producció industrial de planta aromàtica i medicinal als sistemes agraris tradicionals de Catalunya (PAM in CAT), aquests dies ha començat la plantació de diferents espècies (entre d’altres, lavandí, lavanda, sajolida, tarongina, menta i farigola blanca) a Sanaüja.

Voleu veure com ho fem? Aquí ens veieu plantant donzell (Artemisia absinthium)

Ahir es va plantar a la parcel·la de regadiu de Castelldans, amb melissa, lavanda, menta i sajolida. Aquestes plantacions es fan en el marc del Grup Operatiu,  on participen, a més del CTFC, la Cooperativa Fruits de Ponent, Reg Segarra Garrigues i el Grup Ventós.

El projecte pretén analitzar el comportament de diferents varietats comercials d’un conjunt d’espècies de plantes aromàtiques i medicinals que podrien cultivar-se a escala comercial en diferents escenaris agraris de Catalunya.

Les espècies posades a cultiu en aquest projecte son: Melissa officinalis (tarongina), Mentha x piperita (menta pebrera), Mentha spicata (herba bona), Lavandula angustifolia (lavanda), Lavandula x intermedia (Lavandí), Thymus mastichina (mastiquina), Satureja montana (sajolida), Matricaria chamomilla (camamilla) i Artemisia absinthium (donzell), i d’aquestes s’assajaran diferents varietats.

S’han escollit aquelles espècies que tenen bona demanda al mercat tant en planta seca com en oli essencial i que es poden adaptar a diferents condicions de cultiu i s’han plantat en tres parcel·les ubicades a les Garrigues, la Noguera i la Segarra.   

El projecte està finançat a través de l’operació 16.01.01 (cooperació per a la innovació) del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020. Aquests ajuts estan cofinançats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i els fons FEADER.

Last modified: 21 setembre 2022