BLOGNEWS

Tècnics del CTFC, FBS i Forestal Catalana ensenyen a empeltar pi pinyer

29 abril 2019

El pinyó mediterrani (Pinus pinea) és un producte típic de la nostra gastronomia, que presenta un preu rècord al mercat en els últims anys. 

La setmana passada es va fer una formació aplicada en empelt de pi pinyer al viver central de Forestal Catalana, a Sant Feliu de Buixalleu.

Jaime Coello (CTFC), Sònia Navarro (FBS) i Miquel Segarra (Forestal Catalana) van presentar l’interès d’aquesta pràctica per avançar i incrementar la producció de pinyó de pi pinyer. A més, aquesta pràctica permet empeltar pi pinyer sobre patrons de pi blanc (Pinus halepensis), una espècie tolerant als sòls pesants i calcaris, amb la qual cosa és possible incrementar notablement la superfície productora de pinyó.

A la jornada es van discutir els avantatges i el potencial de fer plantacions amb arbres ja empeltats en comparació amb empeltar arbres prèviament instal·lats, i es va presentar el marc legal d’aquesta activitat. Les 30 persones que van participar a la jornada van tenir l’oportunitat de practicar l’empelt per tal d’aprendre la tècnica.

 

Aquesta jornada forma part de l’activitat de demostració “Transferència de resultats de la xarxa de parcel·les experimentals de plantacions forestals i agroforestals del CTFC. Planifolis productors de fusta de qualitat i pi pinyer”, operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.

Last modified: 29 abril 2019