BLOGNEWS

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya rep una menció honorífica per la seva col·laboració amb els Bombers

13 març 2017

Divendres passat, 10 de març, Míriam Piqué va recollir en nom del CTFC una menció honorífica en reconeixement a l’estreta i continuada col·laboració amb el Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya en l’àmbit de l’estudi, l’anàlisi i la divulgació dels incendis forestals.

El conseller d’Interior Jordi Jané, a proposta del director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments va ser l’encarregat de fer el lliurament. L’acte, presidit per Carles Puigdemont, es va realitzar a Figueres, durant la concentració dels Bombers amb motiu de la festivitat del seu patró.

El CTFC treballa en l’estudi del paper del foc dins l’ecosistema i de les estratègies d’adaptació de les espècies forestals, per tal de fer una gestió del risc d’incendi més complerta i encertada que permeti avançar cap a paisatges menys vulnerables als grans incendis forestals. El coneixement dels patrons d’ignició i de propagació dels incendis forestals permet, per la seva banda, integrar el risc d’incendis forestals a la planificació forestal i territorial d’una manera més cost-eficient.

Last modified: 5 abril 2018