BLOGNEWS

Experts de tot el món en l’avaluació dels recursos naturals es reuneixen per intercanviar idees i fomentar la cooperació

Aquesta setmana té lloc a Barcelona la Conferència Internacional sobre Modelització de Recursos Naturals, on s’exposaran diferents mètodes per tal de comprendre i configurar millor la gestió dels recursos. L’acte, organitzat per la Fundació Pau Costa, comptarà amb la presència de personal investigador del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC)

wcnrm2017

Experts en la modelització matemàtica i numèrica dels recursos naturals de tot el món participen en aquesta edició del WCNRM (World Conference on Natural Resource Modeling) amb l’objectiu de fomentar la cooperació entre els camps de l’ecologia, l’economia, la gestió, les matemàtiques i la informàtica. D’aquesta manera es pretén profunditzar en el coneixement de la gestió dels ecosistemes, dels recursos naturals i la seva explotació.

Els models de dinàmica forestal són eines molt potents a l’hora de comprendre els boscos, avaluar-ne l’estat i predir-ne el futur. Aquesta informació resulta especialment rellevant en un context de canvi global, i més en la regió Mediterrània, on les prediccions climàtiques apunten cap a períodes de sequeres més llargs i intensos, afectant el creixement i la mortalitat dels arbres.

Miquel de Cáceres, investigador del CTFC, participa en aquest acte exposant el desenvolupament d’un marc de modelització per controlar l’estrès per sequera dels boscos a nivell regional. Pel que fa a la dinàmica del paisatge i biodiversitat, Núria Aquilué presenta la seva recerca sobre la utilització dels canvis d’ús del sòl per influir en el règim d’incendis en paisatges propensos al foc, i Andrea Duane sobre el repte de l’emergència en els règims d’incendis en models de successió de paisatges.

Eduardo Collado presenta el seu estudi sobre la relació entre la gestió forestal, el creixement dels arbres i la dinàmica de fongs. Sergio de Miguel, per la seva part, presenta el seu treball sobre l’efecte de les condicions climàtiques i d’humitat del sòl en la productivitat dels bolets i els serveis dels ecosistemes sota diferents escenaris de canvi climàtic.

IMG-20170607-WA0004

Miquel de Cáceres durant una de les presentacions

Més informació a:

Home

Last modified: 9 gener 2018