Divendres passat, 10 de març, Míriam Piqué va recollir en nom del CTFC una menció honorífica en reconeixement a l’estreta i continuada col·laboració amb el Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya en l’àmbit de l’estudi, l’anàlisi i la divulgació dels incendis forestals.

El conseller d’Interior Jordi Jané, a proposta del director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments va ser l’encarregat de fer el lliurament. L’acte, presidit per Carles Puigdemont, es va realitzar a Figueres, durant la concentració dels Bombers amb motiu de la festivitat del seu patró.

El CTFC treballa en l’estudi del paper del foc dins l’ecosistema i de les estratègies d’adaptació de les espècies forestals, per tal de fer una gestió del risc d’incendi més complerta i encertada que permeti avançar cap a paisatges menys vulnerables als grans incendis forestals. El coneixement dels patrons d’ignició i de propagació dels incendis forestals permet, per la seva banda, integrar el risc d’incendis forestals a la planificació forestal i territorial d’una manera més cost-eficient.

Míriam Piqué recollint la menció en l’acte presidit per Carles Puigdemont