El curs és gratuït i on line, i començarà el proper 1 d’octubre

El CTFC ha programat el curs Biomassa, innovem amb l’energia, gratuït i on line, sobre innovació amb biomassa. Els continguts del curs permetran introduir-se en l’àmbit de les energies renovables, que jugaran un paper important en el futur del sector energètic, i conèixer els processos de producció, transformació, comercialització i tecnologia en el camp de la biomassa per a la producció d’energia.

El programa inclou tres mòduls, que tractaran sobre caracterització, aprofitament i transformació de la biomassa, tecnologia i mercat i models de negoci i emprenedoria en el camp de la biomassa.

En el primer mòdul sobre caracterització, aprofitament i transformació de la biomassa, es parlarà sobre biocombustibles agroforestals, cultius energètics, logística en l’aprofitament de biomassa forestal  i els seus processos de transformació.

El mòdul sobre tecnologia i mercat inclou les tecnologies de combustió, les instal·lacions, els equips i els sistemes, i la normativa.

Pel que fa al tercer mòdul, sobre els models de negoci i emprenedoria en el camp de la biomassa, tractarà temes referents a l’ocupació en el camp la biomassa, els plans d’empresa i el foment de l’emprenedoria.

 El curs començarà l’1 d’octubre, i té una durada de 70 h. Forma part de la programació de cursos MOOC, massiu, online, obert i gratuït i està organitzat pel CTFC amb el suport de la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya

Les inscripcions es poden fer a través de la plataforma http://aulavirtual.ctfc.es/

 Aquí trobareu el programa del curs