El món de la recerca s’aproxima al de la conservació de la biodiversitat i la planificació de l’entorn natural gràcies a un taller realitzat la passada setmana al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) i dirigit a tècnics de l’Administració Pública catalana. Aquesta trobada s’emmarca dins dels treballs tècnics que l’àrea de Biodiversitat del CTFC ha anat desenvolupant des de fa molts anys amb la Generalitat i altres administracions públiques.

DSC01450

El Dr. Stefano Canessa durant una presentació del taller. CTFC

Solsona, 2 de maig de 2016. En aquest taller, investigadors de l’àrea de Biodiversitat del CTFC, de la Zoological Society of London i de la Universitat de Lleida van presentar un conjunt d’eines i aproximacions científiques útils per a la presa de decisions en matèria de la gestió, planificació i conservació del patrimoni natural. L’objectiu final d’aquest taller era apropar la recerca als gestors i alhora copsar les seves necessitats i interessos.

La recerca “permet establir models que ajudin a predir els resultats d’una determinada gestió”, segons el Dr. Stefano Canessa, investigador de la Zoological Society of London i adscrit al CTFC. Aquest fet pren rellevància en el que s’anomena la “presa estructurada de decisions”, un conjunt de principis i mètodes destinats a prendre decisions de manera racional, que ajuden a resoldre un problema en concret. La integració de diferents tècniques de modelització espacial i optimització permet generar informació útil per tal de facilitar els processos de presa de decisions d’una forma més transparent.

La jornada va comptar d’una bona assistència i participació activa dels assistents,  amb uns 30 participants entre tècnics de la Direcció General de Polítiques Ambientals (Generalitat de Catalunya), del CTFC i de la Diputació de Barcelona i Girona. Les sinergies que van aparèixer durant el taller permetran obrir la porta a possibles col·laboracions en el futur per tal d’aproximar cada cop més la recerca als problemes reals dels gestors del nostre patrimoni natural.