incendi_odenaEl proper 9 de juny investigadors del CTFC juntament amb Bombers de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Pau Costa aprofundiran en aquestes qüestions en el marc d’una jornada del pla anual de transferència del Departament d’Agricultura.

La jornada servirà per mostrar els principals resultats del projecte europeu FIREfficient finançat per la Direcció General de protecció civil de la Comissió Europea. Entre altres, s’explicarà com el coneixement previ sobre com es pot comportar un incendi al territori abans que aquest es produeixi permet desenvolupar de forma més eficaç i cost eficient les mesures de prevenció i extinció, alhora que integrar el risc d’incendi en el planejament urbanístic i sobre el conjunt dels usos del territori amb la participació de tots els actors implicats. La jornada es celebrarà a Manresa i compta amb una sortida de camp al foc d’Òdena de l’any passat, on la planificació estratègica de l’incendi realitzada amb anterioritat va ser utilitzada durant l’extinció amb èxit.

Aquest proper dijous, 2 de juny, dins el mateix pla anual de transferència i el marc de la reunió del Clúster de la Biomassa, es presentaran els resultats d’un estudi sobre com l’aprofitament de biomassa pot col·laborar en reduir el risc dels grans incendis a Catalunya, posant en valor, una vegada més, els beneficis de la mobilització dels recursos fusters dels boscos catalans. Aquesta jornada es farà a la seu central del CTFC a Solsona.