BLOGNEWS

Disponible el llibre de les Jornades Tècniques Silvícoles Emili Garolera d’enguany

16 juliol 2024

Aquesta 41a edició ha reafirmat la importància de la gestió forestal com a eina integral per a la resiliència dels boscos davant el canvi climàtic i els incendis, promovent també la biodiversitat i la sostenibilitat econòmica.

La publicació del llibre que recull les 41a Jornades Tècniques Silvícoles Emili Garolera representa la culminació d’un intens procés de transferència de coneixement en el camp de la gestió forestal. Organitzades pel Consorci Forestal de Catalunya (CFC) amb el suport del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), aquestes jornades s’han establert com un punt de trobada clau per a professionals del sector, investigadors i gestors forestals interessats en les últimes innovacions i pràctiques sostenibles.

Durant la seva 41a edició, les jornades han abordat un ventall de temes d’actualitat i rellevants per a la gestió forestal a Catalunya. Des de la gestió post-incendi, passant per la conservació de l’aigua i la implementació de crèdits climàtics, fins a qüestions purament silvícoles com l’estassada selectiva i el cultiu de tòfones, les sessions han proporcionat un fòrum per debatre i compartir coneixements entre professionals del sector.

El llibre publicat ara compila les comunicacions presentades durant les jornades, oferint un recurs valuós per als interessats en aprofundir en cada un dels temes tractats. A través d’aquesta recopilació, es pot accedir a informació detallada sobre les pràctiques més innovadores en la gestió forestal, els reptes emergents com el canvi climàtic i els incendis forestals, i les estratègies per millorar la biodiversitat i la resiliència dels ecosistemes forestals.

“Les jornades no només han servit per exposar investigacions, estudis avançats i casos pràctics, sinó també per compartir experiències de gestors i propietaris de finques forestals. Aquest intercanvi d’experiències ha enriquit el contingut de les jornades, proporcionant una visió completa de les pràctiques de gestió forestal actuals aplicades a Catalunya”, explica Eduard Busquets, tècnic del grup de Gestió forestal sostenible del CTFC, un dels autors del llibre i co-organitzador de les 41a Jornades Tècniques Silvícoles Emili Garolera.

Amb un fort compromís amb la sostenibilitat i la conservació dels boscos, les jornades han subratllat la importància de la gestió forestal com a eina per garantir paisatges saludables, biodiversitat rica i la continuïtat dels serveis ecosistèmics.

La publicació del llibre no només serveix com un recull de les trobades d’aquest any, sinó també com una guia imprescindible per als professionals del sector que busquen aprofundir en les últimes innovacions i bones pràctiques en la gestió dels recursos forestals a Catalunya.

Last modified: 16 juliol 2024