BLOGNEWS

A debat les estratègies per apropar les dades de biodiversitat a la presa de decisions

22 juny 2018

Una delegació del CTFC,  la Generalitat i les diputacions de Barcelona i Girona han participat des de dimarts 19 a Norfolk (Anglaterra) al workshop del projecte Interreg Europe BID-REX, que implica nou socis de set regions europees per potenciar el vincle entre el coneixement i la gestió de dades de biodiversitat amb la millora de la presa de decisions en les polítiques públiques i com a base del futur Observatori del Patrimoni Natural de Catalunya.

El projecte afavoreix l’intercanvi d’experiències i coneixement entre els diferents actors implicats, com ara centres d’investigació i recerca, universitats,  administració pública i ciutadania, mitjançant trobades periòdiques des del 2016 per difondre bones pràctiques i compartir experiències i solucions d’èxit.

L’objectiu és veure com altres regions europees, com ara Anglaterra, capdavantera en l’ús de la informació de biodiversitat, estant treballant, per traslladar-ho a  l’àmbit català.

Dissenyant l’Observatori del Patrimoni Natural

Les experiències apreses aquests dies permetran consolidar i millorar el que ha de ser l’estructura, el contingut i els productes de l’Observatori del Patrimoni Natural.

El CTFC és el coordinador d’aquest projecte, finançat amb Fons Europeus de Desenvolupament Regional, amb durada de cinc anys. També hi participen el Departament de Territori i Sostenibilitat, el País Basc, i altres institucions d’Anglaterra, Itàlia, Eslovènia, Hongria i Bèlgica.

 

Last modified: 22 juny 2018