BLOGNEWS

El CTFC dóna suport a la gestió forestal municipal

23 desembre 2016

Aquest matí, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i presidenta del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Meritxell Serret, s’ha reunit amb el president de l’Associació d’Entitats Locals Propietàries Forestals de Catalunya (ELFOCAT), Ramon Moliner. A la reunió també hi ha assistit el director del CTFC, Antoni Trasobares, i el gerent d’ELFOCAT, Narcís Ribes.

Durant la trobada, s’ha signat el conveni de col·laboració entre el CTFC i ELFOCAT, pel qual es comprometen a fomentar la dinamització de la gestió, promoció i conservació dels boscos de propietat municipal a Catalunya.

Entre d’altres, es treballarà pel desenvolupament de la gestió forestal als boscos de titularitat municipal a Catalunya, incloent la promoció d’una política de país, vinculant l’aprofitament energètic de la biomassa forestal dels boscos públics amb l’existència o la implantació de plans de gestió forestal sostenibles locals.

La col·laboració també incidirà en la promoció per l’aprofitament i l’ús de la fusta de serra, la promoció dels valors intrínsecs dels boscos a Catalunya i en particular de les seves dimensions d’ús social i públic. En aquest sentit, es treballarà, entre d’altres, en l’aprofitament de productes no-fusters, els usos recreatius del bosc i la conscienciació de la població rural i urbana sobre la problemàtica dels grans incendis forestals, a través d’accions permanents de divulgació i de pedagogia dels valors del bosc, i de formació dels electes locals amb responsabilitats forestals.

Last modified: 16 febrer 2018