BLOGNEWS

Jornada tècnica en línia: Les cremes prescrites com eina de gestió forestal

7 setembre 2020

El proper divendres, 25 de setembre, s’impartirà en línia una jornada tècnica sobre Les cremes prescrites com eina de gestió forestal – Comparació i seguiment de diferents tipus d´actuacions en boscos de pinassa, en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica del DARP.

L’ús de les cremes prescrites com a eina de gestió forestal és habitual en altres parts del món, que fan servir des de mitjans del segle XX. A Europa també ha estat comú l´ús del foc en la gestió d’espais forestals oberts amb l’objectiu, sobretot, de millora de pastures. En canvi, l’ús del foc com a tractament silvícola en masses arbrades és encara incipient i és, precisament, Catalunya un dels territoris que més experiència acumula.

Es mostraran els estudis de seguiment que es duen a terme des de fa anys i que permeten comparar i discutir la resposta de la vegetació a tractaments tradicionals (aclarides i estassades) versus l’ús de les cremes prescrites.

Aquesta jornada forma part de l’activitat de demostració “Tractaments per a la prevenció d´incendis forestals: transferència de resultats a partir de parcel·les experimentals-demostratives i simulació del foc.”, operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014- 2020.Agraïments al Projecte ForRes (RTI2018-098778-B-I00) del MICINN.

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de RuralCat: ruralcat.gencat.cat/inscripcionspatt

Per a més informació podeu contactar amb el CTFC: Sra. Rut Domènech (A/e: rut.domenech@ctfc.es )

Last modified: 7 setembre 2020