BLOGNEWS

Nou vídeo de Forestals: Els oficis del bosc i els treballs mecanitzats

8 abril 2020

En aquest tercer vídeo ,  Marina Molina, treballadora forestal, ens explica com va descobrir de petita la professió de forestal i va decidir dedicar-s’hi.  Tot i ser l’única dona estudiant al centre forestal, mai no va canviar d’opinió, i en el vídeo ens mostra com treballa actualment al bosc. Pierre Melin, responsable de zona SEBSO, ens explica la importància de la formació, tant per a l’execució tècnica com pel que fa a la seguretat dels treballadors.

Jesús Fernández, tècnic de Forestal Catalana, incideix en la necessitat de la formació per al maneig de la maquinària necessària per treballar al bosc.

El projecte Pyrempfor

Aquesta sèrie de vídeos s’ha realitzat en el marc del projecte Interreg Pyrempfor. Són socis del projecte, liderat pel CTFC, per la part francesa, el Centre Forestier de la région Provence-Alps Côte d’Azur, en representació d’European Forestry and environmental skills council (EFESC), el Centre de Formation Professionnelle et de Promotion Agricole Ariège-Comminges i l’Office National des Forêts; i per la part espanyola, a més de l’CTFC, el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura i l’Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners.

S’han associat també al projecte l’Associació Muntanya Boalar – Institut de Formació Agroambiental de Jaca, la Fundació Hazi Fundazioa, l’Associació de rematants i serradors de Catalunya (ARESCAT), la Mutualité Sociale Agricole (MSA), l’Associació Catalana d’Empreses de Treballs Forestals (Acetref) i la Generalitat de Catalunya.

El projecte pretén millorar la formació i el coneixement del mercat de treball forestal, promovent la seva qualitat a la zona transfronterera dels Pirineus. Ha estat cofinançat a 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020).

L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

Last modified: 7 abril 2020