BLOGNEWS

Reduir els impactes dels riscos naturals davant el canvi climàtic, eix de la trobada de la setmana vinent al CTFC

29 setembre 2017

Prop d’una cinquantena d’experts europeus, provinents de 10 països, analitzaran i debatran al voltant de la planificació i la gestió de quatre riscos naturals: els incendis forestals, les tempestes, les inundacions i les allaus de neu.

El taller oferirà un espai de debat sobre el coneixement expert en aquests riscos,  amb l’objectiu d’identificar els reptes de les estratègies de gestió i de reducció dels impactes negatius dels riscos.

L’agenda de la trobada inclou, a més de les conferències i les sessions de treball en grup, una visita a camp, on es veuran actuacions de gestió del risc dels grans incendis forestals sobre el paisatge i les zones urbanes i de la integració del risc d’inundacions en la planificació del territori i la protecció civil.

Aquesta trobada es durà a terme en el marc del projecte NET RISK WORK co-finançat per la Comissió Europea, que promou la creació d’una xarxa d’intercanvi de coneixements sobre la planificació i la gestió de riscos, per a una millor comprensió de com aquests riscos interactuen en un context de canvi climàtic a tot Europa i què es pot aprendre de les experiències viscudes a les diferents regions.

 

Foto: Visita als efectes de les tempestes sobre els boscos de la Selva Negra, Alemanya, en el marc del projecte NET RISK WORK (Autor: Eduard Plana)

Last modified: 6 abril 2018