BLOGNEWS

S’estrena Forestales, una sèrie dedicada a la promoció del treball forestal

25 març 2020

A partir d’avui, i cada dimecres, es presentarà un capítol de la sèrie Forestales, dedicada a la promoció del treball i la formació forestal als Pirineus.

El primer capítol es titula “El bosc, essencial per a l’home“, i està centrat en el vessant francès dels Pirineus. Hi participen Dominique Fancelli, treballador forestal i formador de Centre de Formation Professionnelle et de Promotion Agricole Ariège-Comminges (CFPPA); Fabien Malais, tècnic forestal territorial de l’Office National des Forêts (ONF); i Cécile Touzan, estudiant de l’CFPPA.


El projecte Pyrempfor

Aquesta sèrie de vídeos s’ha realitzat en el marc del projecte Interreg Pyrempfor. Són socis del projecte, liderat pel CTFC, per la part francesa, el Centre Forestier de la région Provence-Alps Côte d’Azur, en representació d’European Forestry and environmental skills council (EFESC), el Centre de Formation Professionnelle et de Promotion Agricole Ariège-Comminges i l’Office National des Forêts; i per la part espanyola, a més de l’CTFC, el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura i l’Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners.

S’han associat també al projecte l’Associació Muntanya Boalar – Institut de Formació Agroambiental de Jaca, la Fundació Hazi Fundazioa, l’Associació de rematants i serradors de Catalunya (ARESCAT), la Mutualité Sociale Agricole (MSA), l’Associació Catalana d’Empreses de Treballs Forestals (Acetref) i la Generalitat de Catalunya.

El projecte pretén millorar la formació i el coneixement del mercat de treball forestal, promovent la seva qualitat a la zona transfronterera dels Pirineus. Ha estat cofinançat a 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020).

L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

 

Last modified: 25 març 2020