Les dues entitats han signat un acord de col·laboració per abordar conjuntament els desafiaments ambientals i fomentar la protecció i regeneració dels boscos mediterranis.
L’aliança facilita la identificació, la selecció i el disseny de programes i projectes relacionats amb la protecció i regeneració dels boscos mediterranis, així com la implementació d’iniciatives que promoguin la sostenibilitat forestal.
El Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) i Nactiva han signat un acord de col·laboració amb l’objectiu d’abordar conjuntament els desafiaments ambientals i promoure la protecció i la regeneració dels boscos mediterranis.
L’acord, emmarcat a Nactiva Bosques i ratificat pel director general del CTFC, Antoni Trasobares, i el CEO de Nactiva, Joan Cabezas, estableix una base sòlida per impulsar projectes innovadors i sostenibles amb triple impacte: ecològic, social i econòmic. Concretament, es treballarà en la identificació, la selecció i el disseny de programes i projectes relacionats amb la protecció i regeneració dels boscos a la regió, així com en la implementació d’iniciatives que promoguin la sostenibilitat.
En una primera fase, amb l’entrada del CTFC a la plataforma, Nactiva espera avançar en la promoció de projectes centrats en la bioconstrucció i la creació de paisatges resilients a Catalunya, dos punts estratègics als plans de sostenibilitat de la regió.
A més, el CTFC proporcionarà suport tècnic a consultes relacionades amb la gestió forestal i la conservació de boscos en projectes específics de la Regió Mediterrània.
Connectant actors clau que promouen el capital natural
Nactiva, com a plataforma col·laborativa que connecta actors clau en la identificació, selecció, disseny, llançament i suport de projectes que promouen el capital natural, integra organitzacions que comparteixen la seva mateixa missió, visió i valors. “Anem de la mà d’institucions i empreses per aconseguir resultats significatius en la conservació i regeneració del capital natural, i a l’àrea de Boscos estem plenament convençuts que aquesta col·laboració ens permetrà impulsar nombrosos projectes i avançar en la nostra missió de protegir i regenerar el capital natural a la Mediterrània”, ha destacat Cabezas.
Per la seva banda, Trasobares, “Durant els darrers anys ens hem consolidat com un centre de referència a la Mediterrània i al Sud d’Europa, duent a terme recerca i transferència de tecnologia rellevants per a la gestió forestal sostenible, la biodiversitat i la bioeconomia. Avui dia tenim com a objectiu principal que l’activitat que desenvolupem faciliti la implementació de grans polítiques com el Pacte Verd 2050. La cooperació que hem iniciat amb Nactiva ens ha de permetre l’establiment de marcs públicoprivats que permetin desenvolupar, testar i finalment escalar les solucions que desenvolupem”.
Last modified: 3 octubre 2023