BLOGNEWS

Comença el projecte Erasmus EliteForest

10 març 2022

A principis d’aquest mes, ha tingut lloc la primera trobada del projecte EliteForest, cofinançat per la Unió Europea a través del programa Erasmus+.

 

La reunió s’ha fet a Pamiers, a la seu de l’Etablissement Public Local d’Enseignement et de Formation Professionnelle Agricole.

L’objectiu principal del projecte és donar suport als centres de formació forestal en la implementació dels seus plans de formació. No es tracta només de millorar la qualitat de la formació forestal sinó també de garantir el nivell d’excel·lència dels centres de formació forestal. Mentre que les autoritats acadèmiques són responsables dels continguts educatius, els centres de formació són responsables de la seva implantació.

En el marc d’EliteForest es vol actuar sobre la capacitat d’execució dels plans de formació. Per aconseguir-ho, es crearà una eina que permeti als centres de Formació Professional avaluar les possibles millores en els àmbits mediambiental, pedagògic, material, de seguretat, de treball en xarxa i de promoció. Els col·lectius destinataris i les parts interessades d’aquest projecte són els centres d’FP, les autoritats acadèmiques i les associacions professionals.

El projecte

EliteForest va començar el novembre passat, i tindrà una durada de 3 anys. Inclou institucions de Bèlgica, França i Espanya. L’organització sol·licitant és l’Etablissement Public Local d’Enseignement et de Formation Professionnelle Agricole de Pamiers.  També en són socis el CTFC, el Centre Forestier de la région Provence Alpes Cote d’Azur, PEFC Espanya, NATURINVEST i PEFC Occitània.

Compta amb un pressupost total de 302.898€ per al desenvolupament de les activitats, i contribueix a les següents prioritats del Programa Erasmus+ 2021-2027:

  • FP: garantir la qualitat en l’educació i la formació professional.
  • Horitzontal: Medi ambient i lluita contra el canvi climàtic i Inclusió i diversitat en tots els àmbits de l’educació, la formació, la joventut i l’esport

Programa ERASMUS + Projecte EliteForest núm. 2021-1-FR01-KA220-VET-000029606

Last modified: 10 març 2022