La xarxa té la voluntat de ser un punt de trobada per la generació i intercanvi de coneixement científic per la mitigació i adaptació dels boscos europeus al canvi climàtic.
Amb el projecte “Implementació d’una silvicultura climàticament intel·ligent a Catalunya com una manera per a contribuir a la resiliència sòcioeconòmica i ecològica dels paisatges forestals” el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) s’uneix a la xarxa de recerca Climate-Smart Forestry (CSF). Investigadors del CTFC, encapçalats per la Dra. Núria Aquilué han participat en la darrera reunió de la xarxa, celebrada el 7 de novembre de manera telemàtica.
Impulsada el 2020 per l’Institut Forestal Europeu (EFI, per les seves sigles en anglès) i la Wageningen Environmental Research (WUR), la xarxa de recerca CSF té com a objectiu incrementar la resiliència dels boscos europeus enfront del canvi climàtic. Així, a través de la generació i intercanvi de coneixement científic, CSF treballa per connectar i coordinar projectes en l’àmbit de la gestió forestal a nivell europeu, unint actuacions de mitigació i adaptació.
La xarxa acull més de vint socis europeus amb la finalitat d’identificar possibles mesures de silvicultura climàticament intel·ligent, avaluar àmpliament els seus impactes en la mitigació, adaptació i serveis, i intercanviar coneixements mitjançant activitats de treball en xarxa (reunions, seminaris web, etc.), assentant les bases per a l’actualització i la implementació.
Last modified: 7 novembre 2022