BLOGNEWS

Es presenta oficialment IMFOREST, un projecte per a impulsar la bioeconomia i la sostenibilitat dels productes forestals no fusters

12 juny 2024

L’esdeveniment va tenir lloc a la Pedrera on es van presentar altres iniciatives que promouran la bioeconomia forestal

El passat 6 de juny, es van presentar a la Pedrera (Barcelona) 15 nous projectes que promouran la Bioeconomia Forestal, entre ells IMFOREST, en un esdeveniment organitzat per la Fundación Biodiversidad, el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) i la Fundació Catalunya La Pedrera.

Marta Rovira, representant del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), va exposar els objectius i les accions que es desenvoluparan en el marc de IMFOREST, un ambiciós projecte que té com a meta promoure la bioeconomia forestal i la gestió sostenible dels productes forestals no fusters (PFNM), diversificant així les fonts d’ingressos en les zones rurals a través de l’aprofitament responsable dels recursos forestals. “El projecte busca impulsar la innovació en sectors clau de l’economia verda, contribuint al desenvolupament rural sostenible i a la creació d’ocupació,” va assenyalar Rovira durant la seva presentació.

Representants del MITECO, de la Fundació Biodiversitat i del CTFC

Al llarg de la seva execució, que s’estendrà fins a desembre de 2025, s’espera que IMFOREST beneficiï a més de 800 persones, amb un èmfasi especial en joves, dones i persones majors de 45 anys en zones rurals. La col·laboració entre diverses entitats i la posada en comú d’objectius i estratègies asseguren que IMFOREST tindrà un impacte significatiu en la creació d’ocupació, el desenvolupament rural i la promoció de pràctiques sostenibles.

Els socis que formen part d’aquesta iniciativa són el CTFC, soci coordinador, la Fundació Centre de Serveis i Promoció Forestal i de la seva Indústria de Castella i Lleó (CESEFOR), la Confederació d’Organitzacions de Selvicultors d’Espanya (CUS), l’Institut de Ciències Forestals de l’INIA-CSIC i l’Associació Espanyola per a la Sostenibilitat Forestal (PEFC ESPANYA).

La jornada va ser una excel·lent oportunitat per a conèixer una varietat d’iniciatives i establir connexions entre elles. Aquests projectes són fonamentals per a impulsar el desenvolupament rural, la sostenibilitat i l’economia verda.

L’esdeveniment va concloure amb una sessió de networking, on els participants van poder intercanviar experiències i explorar noves oportunitats de col·laboració. Aquesta interacció és clau per a identificar punts de sinergia i enfortir les relacions entre els diferents projectes presentats, assegurant un enfocament cohesiu i de col·laboració.

IMFOREST compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.

Last modified: 11 juny 2024