Aquests mesos de febrer i març, des del CTFC s’impartiran quatre sessions de formació a les Escoles de Capacitació Agrària de Catalunya, en el marc del projecte Promobiomasse. Les jornades portaran per títol “Introducció als sistemes de desembosc innovadors a Catalunya. Tipologies i bones pràctiques: cable aeri i cabrestant sincronitzat”.
La primera s’ha fet avui a l’ECA Olius, al Solsonès. En aquestes sessions, es vol difondre i transferir dades i bones pràctiques sobre l’ús de nous mètodes d’extracció de la fusta del bosc, com una alternativa més innovadora i de menys impacte ambiental, alhora que es milloren les condicions de treball per disminuir la sinistralitat en el sector forestal.
El projecte
Promobiomasse és un projecte de cooperació transnacional que pretén impulsar el mercat energètic de la biomassa forestal al territori SUDOE (sud-oest d’Europa), amb els beneficis que això suposa: reducció del risc d’incendis, generació d’ocupació en el medi rural, avenços en la transició energètica i oportunitats de desenvolupament sostenible. En són socis el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), la societat pública Navarra de Sòl i Habitatge, SA de Govern de Navarra (NASUVINSA), l’Agència Extremenya de l’Energia (AGENEX), la Agência Regional de Energia i Ambient do Interior (ENERAREA), del nord de Portugal, la Communauté de Communes du Plateau de Lannemezan (CCPL), del departament francès de Hautes-Pyrénées, i l’Association des Communes Forestières des Pyrénées Atlantiques (COFOR64), de Pirineus Atlàntics. També hi participen 19 entitats associades.
El pressupost total del projecte és de 1,4 milions d’euros, dels quals el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) n’aporta un milió.
Last modified: 10 febrer 2021