BLOGNEWS

La Comunitat de Sistemes Agroforestals i Cultius Mixtos representa Espanya en la Federació Agroforestal Europea

11 juny 2024

La Comunitat de Sistemes Agroforestals i Cultius Mixtes és una xarxa social temàtica creada el 2023 per a posar en contacte a persones interessades en aquests tipus de sistemes productius. Els sistemes agroforestals integren arbres en terrenys agrícoles o ramaders, mentre que els cultius mixtos combinen dues o més produccions agroramaderes en el mateix espai.

La Comunitat està d’enhorabona, ja que la Federació Agroforestal Europea (EURAF) ha nomenat aquesta plataforma com a representant d’Espanya en la Federació. L’anunci es va realitzar durant la 7a Conferència Agroforestal Europea, el principal punt de trobada agroforestal a Europa, celebrat cada 2 anys i que va reunir prop de 400 participants a Brno (República Txeca).

Aquesta Comunitat, de registre gratuït, compta actualment amb 130 membres, amb una gran majoria de propietaris i gestors d’aquesta mena de sistemes. A més del seu funcionament com a xarxa social, s’organitzen seminaris web trimestrals per a posar en comú els membres, presentar finques agroforestals, iniciatives en curs, etc. El pròxim seminari web tindrà lloc el dimecres 12 de juny a les 12.00, amb accés per als membres de la Comunitat.

Un dels projectes promotors de la Comunitat és LIFE AgroForAdapt, un projecte coordinat pel CTFC, finançat per la Comissió Europea.

Last modified: 11 juny 2024