El proper 2 de juny es faran públiques les principals recomanacions d’aquest ambiciós document, que neix amb la vocació de promoure un salt qualitatiu quant a la sostenibilitat i respecte pel patrimoni natural dels esdeveniments esportius que es realitzen a la muntanya i en entorns forestals. L’acte està organitzat conjuntament per la Fundació Món Rural, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), els respectius departaments de la Generalitat de Catalunya i les altres entitats que han participat en el Grup de Treball.
Divendres 2 de juny, en un acte organitzat conjuntament per la Fundació Món Rural, el CTFC, els respectius departaments de la Generalitat de Catalunya i les altres entitats que han participat en el Grup de Treball, es presentarà públicament el Codi de Bones Pràctiques en l’organització de curses i marxes per muntanya. La presentació es durà a terme a la Sala Cotxeres del Palau Robert (Passeig de Gràcia, 107 – Barcelona) a partir de les 10 h i està oberta a la participació de tothom.
L’acte servirà per donar a conèixer els principals aspectes recollits en aquest novedós document -impulsat per la FMR i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya amb la col·laboració de la Direcció General de Polítiques Ambientals i el Centre de la Propietat Forestal-, que ha estat elaborat a partir de la implicació directa d’un Grup de Treball format per un ampli ventall d’actors relacionats amb la gestió del medi ambient i l’organització i celebració d’esdeveniments esportius de muntanya.
Amb aquest Codi de Bones Pràctiques, es dóna una passa més en el camí cap a la consolidació d’un ús sostenible, segur i responsable del patrimoni natural i l’entorn paisatgístic del país. En aquest sentit, el Codi incideix de forma específica en la responsabilitat individual dels corredors i participants en les curses de muntanya i posa en valor els grans beneficis que suposa per al territori un ús responsable dels entorns forestals i naturals.
La presentació oficial del Codi de Bones Pràctiques constituirà l’acte central d’una matinal al Palau Robert de Barcelona on els assistents també podran participar de diferents conferències i col·loquis relacionats amb la temàtica. Des de la Fundació del Món Rural es convida els mitjans de comunicació i totes les persones i entitats del sector a assistir a la trobada per tal de conèixer de primera mà els aspectes més destacats d’aquest innovador i ambiciós document, que té la voluntat de representar un salt qualitatiu en matèria de desenvolupament sostenible dels esdeveniments esportius de muntanya.
Last modified: 16 febrer 2018