BLOGNEWS

Jornada tècnica: La importància del material vegetal en el cultiu extensiu de plantes aromàtiques i medicinals

13 juliol 2020

El proper dimarts, 21 de juliol, a la tarda, s’impartirà en línia una jornada tècnica sobre La importància del material vegetal en el cultiu extensiu de plantes aromàtiques i medicinals, en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica del DARP.

La producció industrial de planta aromàtica i medicinal ha d’estar orientada a obtenir un producte final, ja sigui oli essencial o planta seca, de qualitat.  Aquesta qualitat no només depèn del material vegetal cultivat, sinó també dels procediments de cultiu i de transformació al que ha estat sotmès. Així, tot i que la qualitat final és la suma de molts factors, el material vegetal utilitzat per a cultivar és molt important i és l’origen d’una gran part de la variabilitat del producte final obtingut.  Conèixer la varietat comercial que es cultiva és el primer pas per obtenir un producte comercial homogeni i valoritzat, tal com passa amb els olis essencials, que responen a uns estàndards de qualitat fixats per normes UNE i ISO establertes per la industria utilitzadora.  En aquesta jornada es parlarà de la importància de saber escollir la varietat més adequada pel nostre cultiu.

La formació es realitza en línia, però cal inscripció prèvia  a través de Ruralcat. Un cop feta la inscripció, rebreu l’enllaç de l’aula virtual des d’on podreu seguir la jornada.

Aquesta jornada forma part de l’activitat de demostració “Catàleg sobre material vegetal d’espècies aromàtico-medicinals amb valor industrial”, operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.

Per a més informació podeu contactar amb Roser Cristóbal

Last modified: 14 juliol 2020