BLOGNEWS

Parlen els professionals forestals

6 Maig 2020

En aquest vídeo, el darrer de la sèrie Forestales, els professionals del sector parlen de la importància de la gestió forestal, i l’evolució que ha tingut al llarg dels anys. Darrerament s’han incorporat nous criteris, com la preservació de la biodiversitat, i nous treballs (poda, manteniment de plantacions, etc.).

També destaquen com la gestió forestal contribueix a la creació d’ocupació i a la fixació de població en zones rurals. Per això, és indispensable la incorporació dels joves al sector.

El projecte Pyrempfor

Aquesta sèrie de vídeos s’ha realitzat en el marc del projecte Interreg Pyrempfor. Són socis del projecte, liderat pel CTFC, per la part francesa, el Centre Forestier de la région Provence-Alps Côte d’Azur, en representació d’European Forestry and environmental skills council (EFESC), el Centre de Formation Professionnelle et de Promotion Agricole Ariège-Comminges i l’Office National des Forêts; i per la part espanyola, a més de l’CTFC, el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura i l’Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners.

S’han associat també al projecte l’Associació Monte Boalar – Institut de Formació Agroambiental de Jaca, la Fundació Hazi Fundazioa, l’Associació de rematants i serradors de Catalunya (ARESCAT), la Mutualité Sociale Agricole (MSA), l’Associació Catalana d’Empreses de Treballs Forestals (Acetref) i la Generalitat de Catalunya.

 

Last modified: 6 Maig 2020