Aquesta setmana ha tingut lloc la segona reunió de coordinació del projecte Erasmus + VALOR. Durant la mateixa, s’ha fet seguiment de les accions dutes a terme fins ara, i s’ha treballat i futures properes visites a camp programades. Així mateix, s’ha treballat en el contingut de les accions de formació (guies de qualitat), i en la propera trobada prevista per la primavera vinent, que anirà a càrrec del CTFC.
La reunió de coordinació s’ha celebrat online per les circumstàncies actuals. VALOR (Valorització d’antigues tècniques agrícoles en agricultura resilient i sostenible), és un projecte de tres anys, cofinançat per la Unió Europea a través del programa Erasmus+. VALOR està fonamentat en l’agroecologia i en la conservació de la biodiversitat en zones properes o dins dels espais Natura 2000 com parcs nacionals o espais protegits. Promou la recuperació, la conservació i la millora de les antigues condicions de cultiu locals, mitjançant programes educatius innovadors, que ajuden als gestors i als agricultors a augmentar la seva capacitat per preservar i salvaguardar les antigues tècniques de producció, i valoritzar i promoure les identitats i l’economia local tradicional. L’objectiu específic del projecte és promoure l’aplicació d’un model d’educació compatible que doni lloc a plans d’estudi innovadors, de gestor i tècnic d’agricultura resilient i sostenible, per donar suport a la qualitat i la tradició que salvaguarda la producció agrícola.
El projecte està promogut per l’Autoritat del Parc Nacional del Gran Sasso-Laga en col·laboració amb l’Agència de Gestió del Parc Nacional d’Olimp (Grècia), el Parc Natural del Centre de la Selva Negra-Nord (Alemanya), la Universitat de Tessàlia (Grècia), la Universitat Stefan Cel Mare Suceava (Romania) i alguns socis internacionals. Entre aquests, a més del CTFC, hi trobem Makro, empresa de consultoria per al desenvolupament de gestió (Turquia), Syntesis-Center for Research and Education Ltd (Xipre) i Integra Filder, Associació de Promoció de l’Educació (Alemanya).
Programa ERASMUS + projecte VALOR Nº 612501-EPP-1-2019-1-EN-EPPKA2-KA
Last modified: 4 agost 2020