BLOGNEWS

Antoni Trasobares, nou director general del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya

23 novembre 2016

La Junta del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), que presideix la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha escollit aquest matí Antoni Trasobares com a nou director general del Centre. Trasobares ha estat seleccionat pel conjunt de les institucions patrones del CTFC (Generalitat de Catalunya, Consell Comarcal del Solsonès, Diputació de Lleida, Universitat de Lleida i Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació). El procés de reclutament i de selecció dels candidats presentats a la convocatòria internacional ha estat liderat per la institució CERCA, fundació que agrupa els centres de recerca d’excel·lència de la Generalitat de Catalunya.

Denis Boglio, Meritxell Serret, Antoni Trasobares i Montserrat Barniol, aquest matí al CTFC

Denis Boglio, Meritxell Serret, Antoni Trasobares i Montserrat Barniol, aquest matí al CTFC

En línia amb les recomanacions dutes a terme per part del Comitè científic assessor del CTFC el passat mes de setembre, i la institució CERCA, Antoni Trasobares haurà d’impulsar una nova visió estratègica, i definir els programes de R+D del Centre a llarg termini, tot integrant de manera transversal la gestió forestal i la preservació del medi natural, un repte per la nova bioeconomia del futur.

En la seva presentació, Trasobares vol mantenir la recerca d’alt nivell, que ja s’està duent a terme, i aconseguir que aquesta recerca “acabi generant millora en el medi natural, creixement econòmic sostenible i llocs de treball”. El nou director ha destacat el concepte de bioeconomia com un valor de futur que ha de permetre gestionar els recursos naturals de manera sostenible,  adaptar-se al canvi climàtic el millor que es pugui, i aconseguir que la innovació i la recerca tecnològica juguin un paper molt important en l’ús més eficient dels recursos naturals.

Denis Boglio, fins ara director general, va comunicar a la Junta la decisió de no continuar al càrrec el passat mes d’abril, fet que va suposar l’inici del procés de selecció de la persona que ocuparà a partir d’ara la direcció del CTFC.

Last modified: 23 novembre 2016