BLOGNEWS

Disponibles la Guia de qualitat i el document de bones pràctiques del projecte VALOR

29 gener 2021

Les directrius de qualitat per a tècniques agrícoles antigues en agricultura resistent i sostenible descriuen el marc necessari per desenvolupar i gestionar una formació específica dedicada a l’agricultura resistent i sostenible.

En aquest sentit, tenen com a objectiu orientar els socis i inspirar als professionals europeus en el disseny de currículums de formació d’alta qualitat destinats a promoure i donar suport a la millora de les tècniques agrícoles antigues en una agricultura resistent i sostenible.

La Guia de qualitat està disponible en castellà aquí .També podeu consultar el document de Bones pràctiques, elaborat en el marc del projecte.

VALOR (Valorització d’antigues tècniques agrícoles en agricultura resilient i sostenible), és un projecte de tres anys, cofinançat per la Unió Europea a través del programa Erasmus+.  VALOR està fonamentat en l’agroecologia i en la conservació de la biodiversitat en zones properes o dins dels espais Natura 2000 com parcs nacionals o espais protegits. Promou la recuperació, la conservació i la millora de les antigues condicions de cultiu locals, mitjançant programes educatius innovadors, que ajuden als gestors i als agricultors a augmentar la seva capacitat per preservar i salvaguardar les antigues tècniques de producció, i valoritzar i promoure les identitats i l’economia local tradicional. L’objectiu específic del projecte és promoure l’aplicació d’un model d’educació compatible que doni lloc a plans d’estudi innovadors, de gestor i tècnic d’agricultura resilient i sostenible, per donar suport a la qualitat i la tradició que salvaguarda la producció agrícola.

El projecte està promogut per l’Autoritat del Parc Nacional del Gran Sasso-Laga en col·laboració amb l’Agència de Gestió del Parc Nacional d’Olimp (Grècia), el Parc Natural del Centre de la Selva Negra-Nord (Alemanya), la Universitat de Tessàlia (Grècia), la Universitat Stefan Cel Mare Suceava (Romania) i alguns socis internacionals. Entre aquests, a més del CTFC, hi trobem Makro, empresa de consultoria per al desenvolupament de gestió (Turquia), Syntesis-Center for Research and Education Ltd (Xipre) i Integra Filder, Associació de Promoció de l’Educació (Alemanya).

Programa ERASMUS + projecte VALOR Nº 612501-EPP-1-2019-1-EN-EPPKA2-KA

Last modified: 29 gener 2021