BLOGNEWS

El CTFC participa en el Projecte Calor Rural

24 setembre 2018

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, en el marc del Programa Nacional de Desenvolupament Rural 2014-2020 ha aprovat el Grup Operatiu Xarxa Social d’Aprofitament Forestal Sostenible per a la Producció de biomassa amb finalitats tèrmiques. Aquest grup té com a finalitat la redacció d’un projecte d’innovació que es podrà presentar a la convocatòria d’inversions per a l’any 2019 del Ministeri, en el qual es pretén dur a terme tres experiències pilot d’inversió i gestió endògena de biomassa forestal amb finalitats tèrmiques per a ús local.

S’espera que el projecte contribueixi a la creació d’ocupació en l’àmbit rural, a la col·laboració en l’economia circular dels territoris, la millora de la situació del medi natural, minimitzant el risc d’incendis i plagues, i la millora de la gestió energètica dels territoris.

Hi participen tres territoris amb potencialitat per a l’ús endogen d’aquest recurs: la comarca de Tierra Estella a Navarra, Catalunya i les comarques del Baix Aragó-Matarranya de Terol. Les entitats participants en aquest Grup Operatiu són la Federació Catalana d’Associacions de Propietaris Forestals (BOSCAT); l’Associació TEDER; Foresna-ZURGAIA – Associació Forestal Navarra; el Grup Baix Aragó-Matarranya (OMEZYMA), i Boscat Fusta S.L.

Aquestes entitats compten amb l’assistència del CTFC i de Zabala Innovation Consulting S.A. com Agent d’Innovació. Col·laboren en el projecte el Servei Provincial de Terol del departament de Desenvolupament Rural i Sostenibilitat, l’Àrea de territori i sostenibilitat de la Diputació de Barcelona i el Clúster de la biomassa de Catalunya.

El Ministeri aporta la quantitat de 56.583,50 euros per a la redacció d’aquest projecte d’innovació, que s’ha de presentar a principis del mes d’octubre de 2018.

Last modified: 24 setembre 2018