BLOGNEWS

El diari El Periódico recull les declaracions de Míriam Piqué, responsable del programa de gestió forestal multifuncional al CTFC

20 juny 2017

El Periódico recull les declaracions de Míriam Piqué, responsable del programa de gestió forestal multifuncional al CTFC, en la seva edició digital de 19 de juny, per a l’article titulat “Instint fatal”, sobre el drama dels incendis forestals de Portugal.

instint fatal el periodico

En l’article, Piqué opina sobre estratègia i prudència. Sobre el combustible que s’acumula al sotabosc i la propagació dels incendis, Piqué declara que «si a sobre la vegetació està molt seca, com sembla que era el cas, pot reforçar la potència de l’incendi, que crea el seu propi clima i pot tenir potencial fins i tot per saltar un llac».

346fdd9

Míriam Piqué en una foto d’arxiu

Sobre les veus consultades i la gran prudència que exhibeixen davant l’escassa informació disponible sobre aquest incendi, en especial quan davant «les extremes condicions que comporta el canvi climàtic hi ha alguns focs amb comportaments excepcionals», destaca Piqué: «A partir de certes intensitats, cremen per irradiació, i es poden crear focus secundaris fins i tot a sis quilòmetres».

Llegeix l’article sencer aquí.

Last modified: 16 febrer 2018