BLOGNEWS

El paper dels boscos en la reducció de les emissions de carboni a nivell regional i nacional, i les estratègies i programes cap a la bioeconomia, a debat a Bulgària

8 novembre 2016

Del 8 al 10 de novembre es reuneixen a Bansko (Bulgària) els socis del projecte Interreg Europe BIO4ECO, per debatre el paper dels boscos en la reducció de les emissions de carboni i en la bioeconomia. La trobada ha estat organitzada pel Ministeri d’Agricultura i Alimentació búlgar, a través de l’Agència forestal del país.

Durant la reunió, es tractarà del potencial de la biomassa a Bulgària, i el paper dels boscos búlgars en la transició cap a la bioeconomia. S’exposaran les experiències de Catalunya, Finlàndia, Eslovènia i Latvia.

El dia 9 de novembre es dedicarà a diferents visites tècniques, amb la finalitat que els socis assistents coneguin diferents empreses relacionades amb la biomassa i els aprofitaments forestals.

La reunió es completarà amb la reunió de coordinació del projecte.

El projecte

Vuit regions i països europeus  treballen en el marc del projecte Bio4ECO en polítiques bioenergètiques regionals sostenibles i el potencial de creixement de la bioeconomia.  La prioritat del projecte és reduir la dependència actual dels productes derivats del carboni i fomentar l’ús de matèries primeres naturals com a font d’energia o  com a base per a la creació de nous productes i processos.
El projecte, liderat des de Catalunya a través del DARP i el CTFC, té com a objectiu millorar els processos i les polítiques regionals i nacionals per abordar la transició cap a una economia baixa en emissions de carboni, incrementant l’ús de les energies renovables (especialment la biomassa forestal i agrícola) i l’eficiència energètica dels edificis.

 

Last modified: 16 febrer 2018