BLOGNEWS

El Solsonès: territori sostenible

3 setembre 2019

El proper dissabte 21 de setembre, tindrà lloc al CTFC una jornada que porta per títol El Solsonès: territori sostenible.

L’objectiu d’aquesta jornada, organitzada per FORECO amb la col·laboració del CTFC i Arca,  és recopilar i difondre les lliçons apreses sobre com fomentar els processos d’innovació social a les zones rurals. Per això, es comptarà amb la presentació de diverses iniciatives que ja estan en marxa al territori, i s’habilitaran espais on les persones assistents puguin conèixer-se i intercanviar experiències.

La jornada estarà dividida en dues parts. La sessió del matí estarà oberta al públic (prèvia inscripció), amb la presentació de diferents iniciatives dinamitzadores del territori. Totes tenen un denominador comú: contribuir a que el territori on es desenvolupen sigui més sostenible.

A la tarda, es farà una sessió de treball que servirà per conèixer i recollir d’una manera més sistemàtica les experiències dels participants en la implementació dels seus projectes.

Es comptarà amb ponents que presentaran una gran diversitat de temes, però alhora connectats, que aniran des dels boscos i el benestar fins a la recuperació de varietats tradicionals d’aliments silvestres, tots ells contribuint des del seu camp a construir comunitats més sostenibles i resistents.

Durant tot el dia es disposarà d’un espai on les organitzacions que ho desitgin podran exposar material divulgatiu relacionat amb les seves activitats (pòsters, tríptics, etc).

Cal fer la inscripció a través d’aquest enllaç o enviant un correu electrònic abans del 13 de setembre a projects@forecotech.es. S’ha de fer constar si es pertany a alguna entitat i si s’anirà al dinar organitzat al restaurant Can Mascaró (es farà el pagament al restaurant).

El projecte

SIMRA és un projecte europeu de quatre anys (2016-2020) finançat pel programa Horitzó 2020 de la Unió Europea. El seu objectiu és millorar la comprensió de la innovació social i la governança en el sector agrícola, forestal i de desenvolupament rural, així i com impulsar-les en les zones rurals de tota Europa i els països del sud del Mediterrani. A Catalunya, els socis del projecte SIMRA són el CTFC i FORECO.

Aquest projecte compta amb finançament del programa de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea (Grant Agreement No 677622).

Last modified: 11 desembre 2019