BLOGNEWS

Entrevista Míriam Piqué

2 agost 2023

La Míriam Piqué, responsable del programa de Gestió forestal multifuncional i coordinadora científica del projecte PRIMA WILDFOOD, ens en parla:  

Quines han estat les accions principals realitzades en el marc del projecte? 

El projecte ha dut a terme vuit accions innovadores amb l’objectiu de millorar aspectes de qualitat, seguretat i sostenibilitat dels productes alimentaris silvestres i les seves cadenes de valor, com la preparació de protocols de laboratori per la identificació i certificació de tòfones, i també pel monitoratge de la seva producció. Una altra de les accions ha estat l’establiment d’un nou protocol per quantificar la producció de pinyes, utilitzant drons i sensors multiespectrals, que permetran avaluar de manera més eficient i precisa la producció de pinyes (i pinyons) que amb l’actual estimació visual de pinyes. Entre altres accions, el projecte també ha desenvolupat un programa de formació disponible en línia, una plataforma d’actors del sector al Mediterrani així com material informatiu i divulgatiu dirigit als consumidors. 

Quines són les recomanacions principals generades en aquest temps? 

Les recomanacions principals del projecte per millorar la definició i regulació d’aquest subsector s’han recollit en un Policy Brief, disponible en varis idiomes. Entre d’altres, l’equip de recerca destaca la importància d’incloure algunes de les plantacions d’aliments silvestres (com per exemple la tòfona) dins de les activitats agrícoles i ser considerades com a producció agrícola i de promoure la cooperació entre els productors mitjançant la creació de marques i empaquetatges únics per ajudar a distingir els productes locals dels altres i augmentar el reconeixement de les empreses al mercat. En definitiva, la certificació i l’etiquetatge són elements claus per donar transparència pel que fa a la seguretat dels aliments silvestres, millorar les condicions de treball dels treballadors del sector i la protecció dels boscos i la biodiversitat. 

Llegeix la notícia completa.

Last modified: 2 agost 2023