BLOGNEWS

Es duen a terme els tallers participatius per a la redacció del Pla General de Política Forestal 2040

21 juliol 2023

Aquest mes de juliol s’han dut a terme al CTFC dos tallers participatius per a la redacció del Pla General de Política Forestal 2040 (PGPF2040)

 

El PGPF2040 és un encàrrec del Departament d’Acció Climàtica al CTFC, que serà el responsable de la seva redacció

 

En les sessions, dutes a terme dijous passat, 13 de juliol, i aquest dimarts, 18 de juliol, s’ha reunit a representants del sector i de les institucions i centres de recerca catalans per debatre sobre els eixos principals que ha de tractar aquest nou pla.

 

Aquests dies s’han dut a terme dues sessions participatives per recollir les inquietuds del sector forestal de cara a la redacció del Pla General de Política Forestal de Catalunya. En total, una vuitantena de persones han participat en el debat sobre els eixos principals en els quals ha de versar aquest nou pla. Les sessions han comptat amb la participació de la directora general d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, Anna Sanitjas.

 

El Pla treballarà en els següents objectius:

  • Promoure la gestió i conservació dels terrenys forestals per tal de potenciar la bioeconomia forestal circular, l’adaptació dels terrenys i sector forestal als impactes del canvi climàtic i els riscos socioambientals associats, el foment de la conservació de la biodiversitat forestal i restauració dels ecosistemes forestals i, en conjunt, la provisió dels serveis ecosistèmics forestals en un context de canvi global.
  • Desenvolupar les eines necessàries en l’àmbit tecnològic, financer i de planificació que recolzi la gestió forestal sostenible i a la propietat forestal, així com el paper de les empreses i la industria forestal com a principals agents de la cadena de valor dels productes forestals que són la base d’una bioeconomia circular i amb criteris de sostenibilitat.
  • Promoure una planificació eficient dels terrenys forestals amb models participats de governança, tot potenciant la coordinació i incorporació dels valors econòmics i ecosistèmics forestals així com la gestió integrada dels riscos forestals en altres planificacions sectorials per a fomentar sinergies, evitar disfuncions i fer un ús eficient dels recursos público-privats disponibles.
  • Promoure la formació, la innovació, la transferència de tecnologia, i la tecnificació dels processos productius del sector forestal així com la valorització del conjunt de serveis ecosistèmics forestals.
  • Millorar la percepció social de la gestió forestal sostenible i promoure l’ús i aprofitament sostenible de llurs productes així com de les activitats al medi forestal de forma compatible amb la gestió i conservació dels terrenys i la biodiversitat forestal, i els drets dels titulars dels terrenys.

Last modified: 21 juliol 2023