BLOGNEWS

Es publica un estudi per promoure una estratègia europea de bioeconomia circular, amb la participació del CTFC

24 novembre 2017

L’Institut Forestal Europeu (EFI) ha publicat recentment el cinquè número de la col·lecció From Science to Policy, centrat en la necessitat d’una estratègia de bioeconomia circular en un context europeu.

L’any 2016 es van aprovar l’Agenda 2030 del Desenvolupament Sostenible i l’Acord de París sobre canvi climàtic. Aquests esdeveniments recullen la necessitat de transformar el sistema econòmic per protegir el planeta, garantir el benestar de la població i acabar amb la pobresa. Per aconseguir aquests objectius, és imprescindible anar cap a una bioeconomia circular, centrada en l’augment de l’ús de matèries primeres i de productes no renovables no fòssils, de manera sostenible i eficient.

La publicació ha comptat amb la participació d’experts europeus en economia i gestió forestal, entre ells el director del CTFC, Antoni Trasobares.

L’EFI és una organització científica internacional que proporciona coneixement i informació forestal de nivell, adreçada a la formulació de polítiques amb base científica. La sèrie From Science to Policy reuneix coneixements científics transversals per enfortir el diàleg ciència-política. Properament, l’EFI i el CTFC signaran un conveni de col·laboració en temes de bioeconomia, una de les actuals línies principals de treball del Centre.

A més del director del CTFC, són autors de la publicació Marc Palahí, director de l’Institut Forestal Europeu, Marc Hanewinkel, professor d’economia forestal i gestió forestal a la Facultat de Medi Ambient i Recursos Naturals de la Universitat de Freiburg; Lauri Hetemäki, sotsdirector de l’Institut Forestal Europeu i professor adjunt del Departament de Ciència Forestal de la Universitat d’Hèlsinki; Bart Muys, professor d’Ecologia i Gestió Forestal, del Departament de Ciències de la Terra i Medi Ambient de la Universitat de Lovaina; i Markku Ollikainen, professor d’economia ambiental i de recursos al Departament d’Economia i Gestió de la Universitat d’Hèlsinki i president del Panell del clima finès.

Aquí podreu trobar la publicació.

Last modified: 3 abril 2018