BLOGNEWS

Gestió forestal per a la conservació d’espais dunars

20 juliol 2020

Dijous passat, 16 de juliol, va tenir lloc una reunió a la Duna Continental (Girona, Espanya) per seleccionar les zones on s’implementaran tractaments i experiències del projecte SUDOE ForManRisk. Hi van participar tècnics i investigadors del Programa de Gestió Forestal Multifuncional del CTFC i els responsables de la Secció de Boscos i Recursos Forestals a Girona de la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu del projecte és aportar solucions per millorar la persistència de sistemes forestals fràgils i vulnerables als impactes del canvi climàtic: En aquest cas es tracta de boscos de pi pinyoner i pi pinaster d’origen artificial de la Duna Continental. Per això, s’han diferenciat diferents zones on aplicar actuacions silvícoles per a la regeneració natural, tallades de disseminació acompanyades de plantació i plantació sota coberta. A més, el projecte inclou un grup d’actuacions per a la prevenció d’incendis i pretén promoure la diversificació d’espècies.

 Plantación bajo arbolado de pino piñonero

Plantació sota arbrat de pi pinyer

Finalment, els i les assistents van anar a la Duna Litoral per analitzar la possibilitat d’incloure actuacions específiques per a la seva fixació.

Last modified: 27 juliol 2020