BLOGNEWS

La construcció amb fusta, protagonista d’un curs a la Càtedra de la fusta de Navarra

2 juliol 2019

Del 19 al 23 d’agost tindrà lloc al Parc Natural Señorío de Bértiz, a Navarra, un Curs de construcció amb fusta.

Organitzat per la Universitat de Navarra en el marc del projecte Interreg Poctefa iforWood, el curs combinarà sessions teòriques i pràctiques amb visites tècniques per conèixer el procés de la fusta, des del boc fins a l’edifici.

Entre d’altres, el curs comptarà amb el professor Andrew Waugh, un dels especialistes mundials de la construcció amb fusta. Entre les seves obres, destaca el primer bloc d’habitatges realitzat completament amb fusta.

El projecte

El projecte iForWood té la finalitat de contribuir a l’augment de la rendibilitat dels aprofitaments forestals i a la millora de la competitivitat i la productivitat de les empreses fusteres pirinenques,  a través de la cooperació en matèria d’R+D+I.

En aquest projecte hi participen, per la part catalana, el CTFC, el DARP, el Centre de la Propietat Forestal, l’ELFOCAT, la Confederació Catalana de la Fusta i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Per part de França hi ha tres organismes de la regió del Midi Pyrénées (FORESPIR, Union Grand Sud des Communes Forestières i CRITTBois MidiPyrénées), el Centre National de la Propriété Forestière i l’Office National des Forêts. També hi participen la Fundación Hazi Fundazioa del País Basc, Gestión Ambiental de Navarra S.A. i la Diputació General de l’Aragó.

El projecte està cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

 

Last modified: 22 desembre 2020