BLOGNEWS

La mobilitat dels treballadors, avui a Forestales

29 abril 2020

Avui presentem el sisè vídeo de Forestals: Un ofici obert a Europa

José Jiménez, treballador forestal i formador, relata la seva experiència de 27 anys treballant al bosc. Destaca la mobilitat que ofereix aquest treball, i el contacte continu amb la natura.

Des de la ONF, Fabien Malais insisteix en la motivació necessària per treballar en aquest ofici. Els actuals certificats permeten la mobilitat laboral entre països, i garanteixen la seguretat als treballadors.

El projecte Pyrempfor

Aquesta sèrie de vídeos s’ha realitzat en el marc del projecte Interreg Pyrempfor. Són socis del projecte, liderat pel CTFC, el Centre Forestier de la région Provence-Alps Côte d’Azur, en representació d’European Forestry and environmental skills council (EFESC), el Centre de Formation Professionnelle et de Promotion Agricole Ariège-Comminges i l’Office National des Forêts per la part francesa; i per la part espanyola, a més del CTFC, el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura i l’Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners.

S’han associat també al projecte l’Associació Monte Boalar – Institut de Formació Agroambiental de Jaca, la Fundació Hazi Fundazioa, l’Associació de rematants i serradors de Catalunya (ARESCAT), la Mutualité Sociale Agricole (MSA), l’Associació Catalana d’Empreses de Treballs Forestals (Acetref) i la Generalitat de Catalunya.

El projecte pretén millorar la formació i el coneixement del mercat de treball forestal, promovent la seva qualitat a la zona transfronterera dels Pirineus. Ha estat cofinançat a 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020).

L’objectiu de POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

Last modified: 29 abril 2020