BLOGNEWS

La plataforma ForestHEAT guanya un dels premis Ruralapps 2022 

28 novembre 2022

ForestHEAT és una plataforma digital que permet seguir el consum de la biomassa en línia 

La plataforma digital ForestHEAT ha rebut el premi en la modalitat de Ciència Ciutadana Ruralapps 2022, atorgat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) de la Generalitat de Catalunya amb el suport del centre tecnològic Eurecat. 

Forest HEAT és una aplicació d’accés multiplataforma per fer seguiment i gestionar en línia els consums de biomassa, així com els consums d’energia de les calderes d’instal·lacions de municipis o persones usuàries de la plataforma. La plataforma ofereix també diversos indicadors, gràfiques i informes de les instal·lacions. L’aplicació es va començar a desenvolupar a finals del 2019 en el marc del conveni de col·laboració entre el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) i la Diputació de Girona per a la promoció d’accions de recerca i gestió en la mitigació i adaptació al canvi global en l’àmbit agroforestal de les comarques gironines. 

El Premi Ruralapps distingeix les empreses desenvolupadores de solucions tecnològiques innovadores que contribueixen a la millora dels processos de producció i de gestió, l’eficiència interna, la seguretat, la traçabilitat, la comercialització, la informació o el posicionament al mercat de les empreses i professionals dels sectors agroalimentari, forestal o del medi rural; o bé que faciliten l’accés a la informació a la ciutadania en aquests àmbits. Més d’un centenar de projectes han participat en les diverses edicions dels Premis Ruralapps amb solucions i aplicacions innovadores que afavoreixen la transformació digital del sector agroalimentari, forestal i del medi rural. 

Last modified: 28 novembre 2022