
Visita de camp a Alentejo. Font: CTFC
Del 14 al 18 de novembre 2016, la regió de l’Alentejo (Portugal) va acollir la primera trobada de la mobilitat transnacional del projecte “HERBARTIS: Formació per Adults en Producció Artesana de Plantes Aromàtiques i Medicinals”.
Un grup d’uns 30 alumnes d’Espanya, França, Portugal i Itàlia va tenir l’oportunitat de conèixer els productors de plantes aromàtiques i medicinals més importants de l’Alentejo: “Be Aromatic” a Louredo, “Aromaticas de Palma” a S. Manços, “Canteira da Luz” a Luz, “Monte do Menir” a Barrada i l’explotació d’António José Benigno a Almareja, on van poder veure un prototip d’assecador solar.
El 17 de novembre, els estudiants van assistir a un seminari dedicat a les “Petites explotacions de PAMs: els reptes de sostenibilitat”, on hi van participar productors portuguesos. També van participar en els grups de treballs transnacionals, on van tenir la possibilitat de confrontar les activitats, tècniques, oportunitats i problemes que sorgeixen a cada país, i en els seus respectius sectors de competència.
Les properes trobades tindran lloc l’any vinent a França el mes de gener, a Espanya el febrer i a Itàlia l’abril.
El projecte, aprovat per la Comissió Europea en el marc del programa 2014-2020 (acció Erasmus+ KA2 “Associacions Estratègiques”), es dedica a enfortir les noves vies d’educació i formació per productors de plantes aromàtiques i medicinals (PAMs). Està liderat pel CTFC, i compta amb socis d’altres països. Per la part catalana, també hi participa l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA). Per la part francesa, hi participa l’Université Européenne Senteurs et Saveurs (UESS)”; de Portugal, l’Associação para o Desenvolvimento do Concelho de Moura (ADCMoura); i d’Itàlia la Associació Le Terre dei Savoia i CRA-FSO “Consell per la recerca i experimentació en agricultura”.

Visita a camp

Seminari

Taller
Més informació: https://herbartis.wordpress.com/2016/11/21/mobility-herbartis-students-visit-several-maps-farms-in-alentejo-portugal/
Els socis i els seus representants:
Espanya
Eva Moré – Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (Responsable del projecte)
Josep Comaposada – Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries
Contacte espanyol: eva.more@ctfc.cat
Portugal
Clara Lourenço – Associaçao para o Desenvolvimento do Concelho de Moura
Contacte portuguès: clara.lourenco@adcmoura.pt
Itàlia
Elena Cerutti – Associazione Le Terre dei Savoia
Barbara Ruffoni – Consiglio per la Ricerca in Agricoltura e l’Analisi dell’Economia Agraria
Contacte italià: ufficiostampa@leterredeisavoia.it
França
Christelle Aunac – Université Européenne Senteurs et Saveurs (UESS)
Contacte francès: formation@uess.fr
Last modified: 19 desembre 2016