BLOGNEWS

La primera mobilitat transnacional del projecte HERBARTIS ha tingut lloc a l’Alentejo (Portugal)

19 desembre 2016
alentejo-farm1

Visita de camp a Alentejo. Font: CTFC

Del 14 al 18 de novembre 2016, la regió de l’Alentejo (Portugal) va acollir la primera trobada de la mobilitat transnacional del projecte “HERBARTIS: Formació per Adults en Producció Artesana de Plantes Aromàtiques i Medicinals”.

Un grup d’uns 30 alumnes d’Espanya, França, Portugal i Itàlia va tenir l’oportunitat de conèixer els productors de plantes aromàtiques i medicinals més importants de l’Alentejo: “Be Aromatic” a Louredo, “Aromaticas de Palma” a S. Manços, “Canteira da Luz” a Luz, “Monte do Menir” a Barrada i l’explotació d’António José Benigno a Almareja, on van poder veure un prototip d’assecador solar.

El 17 de novembre, els estudiants van assistir a un seminari dedicat a les “Petites explotacions de PAMs: els reptes de sostenibilitat”, on hi van participar productors portuguesos. També van participar en els grups de treballs transnacionals, on van tenir la possibilitat de confrontar les activitats, tècniques, oportunitats  i problemes que sorgeixen a cada país, i en els seus respectius sectors de competència.

Les properes trobades tindran lloc l’any vinent a França el mes de gener, a Espanya el febrer i a Itàlia l’abril.

El projecte, aprovat per la Comissió Europea en el marc del programa 2014-2020 (acció Erasmus+ KA2 “Associacions Estratègiques”), es dedica a enfortir les noves vies d’educació i formació per productors de plantes aromàtiques i medicinals (PAMs). Està liderat pel CTFC, i compta amb socis d’altres països. Per la part catalana, també hi participa l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA). Per la part francesa, hi participa l’Université Européenne Senteurs et Saveurs (UESS)”; de Portugal, l’Associação para o Desenvolvimento do Concelho de Moura  (ADCMoura); i d’Itàlia la Associació Le Terre dei Savoia i CRA-FSO “Consell per la recerca i experimentació en agricultura”.

 

alentejo-farm2

Visita a camp

alentejo-seminar

Seminari

alentejo-workgroup

Taller

 

 

 

 

 

 

Més informació: https://herbartis.wordpress.com/2016/11/21/mobility-herbartis-students-visit-several-maps-farms-in-alentejo-portugal/

Els socis i els seus representants:

Espanya

Eva Moré – Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (Responsable del projecte)

Josep Comaposada – Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries

Contacte espanyol: eva.more@ctfc.cat

 

Portugal

Clara Lourenço – Associaçao para o Desenvolvimento do Concelho de Moura

Contacte portuguès: clara.lourenco@adcmoura.pt

 

Itàlia

Elena Cerutti – Associazione Le Terre dei Savoia

Barbara Ruffoni – Consiglio per la Ricerca in Agricoltura e l’Analisi dell’Economia Agraria

Contacte italià: ufficiostampa@leterredeisavoia.it

 

França

Christelle Aunac – Université Européenne Senteurs et Saveurs (UESS)

Contacte francès: formation@uess.fr

Last modified: 19 desembre 2016