BLOGNEWS

L’agricultura tradicional: una agricultura resistent i sostenible

1 juliol 2021

Els dies 12, 13 i 14 de juliol tindrà lloc la segona visita en el marc de el projecte VALOR (Valorització de les tècniques agrícoles antigues en l’agricultura resilient i sostenible).  Aquesta visita està organitzada per Gran Sasso and Laga Mountain National Park Authority, Assergi, L’Aquila – Itàlia

 

L’objectiu general de la visita és compartir i discutir les millors pràctiques i l’agricultura local entre els tècnics de personal del partenariat VALOR. Això permetrà comprendre la dimensió europea per aplicar millor els mòduls de formació del projecte VALOR, per a les noves figures professionals de Gestor i tècnic d’agricultura resilient.

En el marc de la visita es tractaran temes com la biodiversitat natural, activitats humanes i impactes en els equilibris ecològics; la resiliència de les explotacions agrícoles de muntanya, economia i perspectives de futur; i l’apicultura i les abelles com a bioindicador ambiental de qualitat.

A causa de les restriccions per viatjar en relació amb la pandèmia de Covid-19, tindrà lloc en línia a través de ZOOM. Les inscripcions es poden dur a terme abans del 5 de juliol, a l’enllaç https://forms.gle/cnmX8uwMDN9guvx88

El projecte

VALOR és un projecte de tres anys, cofinançat per la Unió Europea a través del programa Erasmus +. Promou la recuperació, la conservació i la millora de les antigues condicions de cultiu locals, mitjançant programes educatius innovadors, que ajuden els instructors i als agricultors a augmentar la seva capacitat per preservar i salvaguardar les antigues tècniques de producció, i valoritzar i promoure les identitats i l’economia local tradicional. L’objectiu específic del projecte és promoure l’aplicació d’un model d’educació amb plans d’estudi innovadors, per donar suport a la qualitat i la tradició que salvaguarda la producció agrícola, enfocada a la resiliència i la sostenibilitat.

El projecte està promogut per l’Autoritat de Parc Nacional del Gran Sasso-Laga en col·laboració amb l’Agència de Gestió del Parc Nacional d’Olimp (Grècia), el Parc Natural del Centre de la Selva Negra-Nord (Alemanya), la Universitat de Tessàlia (Grècia), la Universitat Stefan Cel Mare Suceava (Romania) i alguns socis internacionals. Entre aquests, a més del CTFC, es troba Makro, empresa de consultoria per al desenvolupament de gestió (Turquia), Syntesis-Center for Research and Education Ltd (Xipre) i Integra Filder, Associació de Promoció de l’Educació (Alemanya).

Referència del projecte: Programa ERASMUS + projecte VALOR Nº 612.501-EPP-1-2019-1-EN-EPPKA2-KA

Last modified: 1 octubre 2021