BLOGNEWS

L’agricultura tradicional: una agricultura resistent i sostenible

10 setembre 2021

Els dies 15, 16 i 17 de setembre tindrà lloc la tercera visita d’estudi en el marc de el projecte VALOR (Valorització de les tècniques agrícoles antigues en l’agricultura resilient i sostenible). Aquesta visita està organitzada per la Universitat Stefan cel Mare, Suceava, Romania

L’objectiu general de la visita d’estudi és compartir i discutir les millors pràctiques i l’agricultura local entre els tècnics de personal del partenariat VALOR. Això permetrà comprendre la dimensió europea per aplicar millor els mòduls de formació del projecte VALOR, per a les noves figures professionals de Gestor i tècnic d’agricultura resilient.

En el programa està previst debatre les sinergias provocades per les àrees protegides romaneses; l’agricultura sostenible i resilient en les àrees protegides àrees protegides romaneses; i “Més petit és millor”.

A causa de les restriccions per viatjar en relació amb la pandèmia de Covid-19, tindrà lloc en línia a través de ZOOM . Cal inscriure’s abans del 12 de setembre de 2021 a l’enllaç

El projecte

VALOR és un projecte de tres anys, cofinançat per la Unió Europea a través del programa Erasmus +. Promou la recuperació, la conservació i la millora de les antigues condicions de cultiu locals, mitjançant programes educatius innovadors, que ajuden els instructors i als agricultors a augmentar la seva capacitat per preservar i salvaguardar les antigues tècniques de producció, i valoritzar i promoure les identitats i l’economia local tradicional. L’objectiu específic del projecte és promoure l’aplicació d’un model d’educació amb plans d’estudi innovadors, per donar suport a la qualitat i la tradició que salvaguarda la producció agrícola, enfocada a la resiliència i la sostenibilitat.

El projecte està promogut per l’Autoritat de Parc Nacional del Gran Sasso-Laga en col·laboració amb l’Agència de Gestió del Parc Nacional d’Olimp (Grècia), el Parc Natural del Centre de la Selva Negra-Nord (Alemanya), la Universitat de Tessàlia (Grècia), la Universitat Stefan Cel Mare Suceava (Romania) i alguns socis internacionals. Entre aquests, a més del CTFC, es troba Makro, empresa de consultoria per al desenvolupament de gestió (Turquia), Syntesis-Center for Research and Education Ltd (Xipre) i Integra Filder, Associació de Promoció de l’Educació (Alemanya).

Referència del projecte: Programa ERASMUS + projecte VALOR Nº 612.501-EPP-1-2019-1-EN-EPPKA2-KA

Last modified: 1 octubre 2021