BLOGNEWS

Les precipitacions de l’estiu influeixen positivament en la producció de tòfona negra

1 desembre 2021

Daniel Oliach, enginyer de forests expert en el conreu de tòfones, ha defensat avui al CTFC la seva tesi doctoral sobre la gestió de tòfona negra i el seu mercat.

 

La tesi identifica la influència positiva de les precipitacions a l’estiu en la producció de tòfona negra

Aquest mati, Daniel Oliach ha defensat la sevatesi doctoral al CTFC. La tesi s’emmarca dins del programa de Doctorat en Gestió Forestal i Medi Natural de la Universitat de Lleida (UdL)  amb l’objectiu de posar en valor la situació actual del sector de la tòfona a l’àrea mediterrània, identificant els reptes als que s’enfronta el sector, i d’esbrinar aspectes claus de l’ecologia de la tòfona negra per millorar la seva producció i supervivència tant a nivell silvestre com en el seu conreu a Europa.

 

A través d’una descripció completa de la cadena de valor actual de la tòfona, l’estudi d’Oliach confirma l’existència d’una evolució i consolidació del sector a causa de l’èxit del cultiu d’un dels fongs més apreciats en el mercat. No obstant això, la proliferació de les plantacions amb el seu conseqüent augment de producció farà necessari realitzar accions per promoure el consum de la tòfona.

L’autor ha rebut el suport del Pla de Doctorats Industrials del Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya i el reconeixement de la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi del Departament d’Acció Climàtica,  Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, així com dels projectes INNOVATRUF i “Innovation Networks of Crok, Resins and Edibles in the Mediterranean basin” finançat pel programa Horitzó 2020 de la Comissió Europea.

Last modified: 1 desembre 2021