BLOGNEWS

Natalia Revilla Martín guanya el 2n premi a millor pòster a la Conferència d’Estudiants de Ciències de la Conservació 

14 abril 2023

L’estudiant de doctorat Natalia Revilla Martín, del grup de Biologia de la Conservació (GBiC) del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) ha rebut el 2n premi al millor pòster a la 21ª Conferència d’Estudiants de Ciències de la Conservació. 

Organitzada pel departament de Zoologia de la Universitat de Cambridge, la Conferència, celebrada del 28 al 30 de març, és un punt de reunió per a joves investigadors de tot el món. Durant la conferència, Revilla Martín va presentar el treball “Gestionant guarets per a la conservació d’aus estepàries, quins són els factors clau?” 

L’estudi se centra a determinar els factors que afavoreixen la presència d’aus estepàries als guarets. Aquests terrenys sense cultivar són positius per a les aus d’ambients agrícoles, ja que ofereixen zones de refugi i aliment, especialment en un context d’intensificació agrícola. Tanmateix, no tots els guarets són iguals. 

Usant dades de censos d’aus estepàries recopilades durant vuit anys pel grup de Biologia de la Conservació del CTFC, el treball assenyala les característiques necessàries per a la conservació d’aquestes aus mitjançant la gestió adaptativa de guarets. L’equip investigador ha determinat que les espècies estudiades prefereixen guarets grans i amb bona visibilitat sobre els voltants. El treball conclou que les mesures de conservació que promouen guarets per a aus estèpiques poden millorar la seva eficàcia  fent una selecció prèvia dels camps a deixar en guaret. Tot i això, també van trobar diferències en les respostes a les variables de paisatge entre espècies, per la qual cosa subratllen la importància que les mesures de conservació tinguin objectius adreçats als requisits de les espècies d’interès. 

Last modified: 14 abril 2023