BLOGNEWS

Neix l’EH2Lab, el laboratori de medi ambient i salut humana

18 juny 2020

Cada cop es tenen més evidències sobre els efectes beneficiosos que el contacte amb la natura aporta sobre la salut de les persones de totes les edats. L’entorn natural contribueix al benestar i a la prevenció de factors de risc derivats de l’estil de vida actual. Millora la salut mental i protegeix contra exposicions ambientals nocives, com la contaminació o el soroll.

Investigacions recents demostren que interaccionar amb l’entorn natural és beneficiós per al benestar físic i psicològic. No obstant això, l’anàlisi de com la natura contribueix a la salut humana és un camp científic encara jove i inexplorat, especialment a la regió de la Mediterrània. 

Amb aquest objectiu, i liderat des del CTFC, neix l’EH2Lab (Environment and Human Health Laboratory). El laboratori estudiarà els vincles entre la natura i la salut humana des d’una perspectiva científica integral. Es centrarà en el paper i les característiques de la natura en la inducció d’efectes sobre la salut dels éssers humans a diversos nivells i dimensions, des d’una perspectiva interdisciplinària.

Partirà de quatre àrees principals de recerca: ciutats, boscos, paisatges i societat.

L’EH2Lab està integrat per un equip investigador format en el camp de les ciències ambientals i amb expertesa en epidemiologia, química de l’aire, microbiologia, modelització de dades, comunicació i educació.

Last modified: 20 juliol 2020