BLOGNEWS

Net4Forest – Xarxa de coneixement eficient per a propietaris privats

28 novembre 2018

El projecte Erasmus+ Net4Forest (XaNet4Forest – Xarxa de coneixement eficient per a propietaris privats.rxa de coneixement eficient per a propietaris forestals) és un projecte Erasmus+ que va començar al setembre de 2018 i tindrà una durada de 3 anys. El projecte està format pels següents socis:

– Forest Slovenian Institute (SFI – Eslovènia – Coordinadors).

– Foundation Centre for Support of Forest Owner Cooperation (Letònia).

– Estonian Private Forest Centre (Estònia).

– Swedish University of Agricultural Sciences (Suècia).

– Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (Espanya).

L’objectiu principal d’aquest projecte és educar gestors i propietaris de boscos. Els propietaris privats de boscos posseeixen la majoria de les terres forestals a la majoria dels països europeus i, per tant, una gran proporció del volum de fusta extreta prové d’aquestes finques privades. Si bé la literatura sobre comercialització eficient de productes forestals i l’anàlisi dels serveis forestals està àmpliament disponible a la UE, hi ha un gran dèficit d’informació, directrius i materials de capacitació per a l’educació pràctica dels propietaris pel què fa la gestió. L’objectiu d’aquest projecte és fer que les seves decisions siguin tan adequades i professionals com sigui possible i donar-los coneixements per augmentar els ingressos dels seus boscos mantenint valors ambientals.

Paral·lelament es pretén intercanviar experiències, coneixements, exemples de bones pràctiques i crear materials innovadors i disponibles al públic, el que permetrà als capacitadors i propietaris de boscos adquirir coneixements adequats per a una gestió forestal eficient. Els resultats principals del projecte (manual, guies pràctiques, eines d’aprenentatge, exemples de millors pràctiques) es presentaran als grups objectiu a través d’esdeveniments, publicacions en les pàgines web dels socis del projecte i altres canals de comunicació.

Last modified: 28 gener 2019