BLOGNEWS

Nova eina digital per seguir els consums i gestionar les calderes de biomassa

29 desembre 2021

ForestHEAT, impulsat per la Diputació de Girona en col·laboració amb el CTFC, és un servei gratuït dirigit a municipis i a empreses subministradores de biomassa o de serveis energètics

 

L’eina es presentarà en una jornada el proper 20 de gener

 

La Diputació de Girona, amb el suport del CTFC, ha creat ForestHEAT, un servei gratuït per seguir els consums i facilitar la gestió de les instal·lacions de biomassa. Es tracta d’una plataforma digital oberta als municipis, així com a empreses subministradores de biomassa o de serveis energètics. D’entrada, s’està desenvolupant a les comarques gironines, però la voluntat és estendre-la arreu de Catalunya.

En concret, s’hi poden seguir els consums tèrmics energètics de les instal·lacions de biomassa, els subministraments de biomassa i petjada de carboni, així com els seus costos econòmics a partir dels informes i gràfics que se’n poden extreure. Si bé inicialment la ciutadania no té accés a aquestes dades, els municipis tenen la llibertat de facilitar-los-les si així ho consideren.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és crear sinergies en el sector de la biomassa forestal de Catalunya i consolidar la producció de l’estella procedent de la gestió forestal local i sostenible, imprescindible també per a la prevenció d’incendis i la preservació dels boscos i de la biodiversitat.  Actualment, gairebé el 65 % de la superfície del país és forestal; per tant, l’aprofitament energètic del bosc a Catalunya té molt sentit i és una font d’energia alternativa, renovable i de proximitat de gran capacitat tèrmica i preu estable.

La proposta es va començar a desenvolupar a finals del 2019 en el marc del conveni de col·laboració entre la Diputació de Girona i el CTFC per a la promoció d’accions de recerca i gestió en la mitigació i adaptació al canvi global en l’àmbit agroforestal de les comarques gironines.

Aquesta eina es presentarà en una jornada que tindrà lloc el proper 20 de gener en línia. Podeu consultar el programa i fer les inscripcions aquí.

Last modified: 22 desembre 2021