BLOGNEWS

Noves jornades de transferència en línia, protagonitzades pels drons

25 juny 2020

El CTFC organitza dues noves jornades en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica del DARP. Atesa la situació actual, deguda a la COVID-19, es faran en línia.

El dia 30 de juny, es farà una jornada sobre Drons i sanitat forestal.  Els drons i els sensors que poden transportar poden ajudar a detectar les afectacions forestals de manera ràpida, fiable i econòmica. A més aporten un nou punt de vista totalment complementari al treball realitzat sobre el terreny, amb millores en la detecció, quantificació i seguiment de danys sobre la vegetació. Aquesta jornada forma part de les Accions demostratives i divulgatives de la tecnologia dron per al seguiment de la salut dels boscos.

La jornada del 3 de juliol tractarà sobre Aplicacions pràctiques dels drons en el seguiment de la fauna salvatge. La tecnologia dron permet detectar més fàcilment espècies problemàtiques involucrades en afectacions al sector, especialment les causants d’alertes de bioseguretat, i aporta grans millores als ens públics implicats en la gestió i planificació dels espais naturals, reserves nacionals de caça, etc. Es presentarà la tecnologia dron, les seves limitacions i regulacions, i es veurà casos d’èxit i la demostració d’un cas pràctic dut a terme per el Cos d’Agents Rurals. Aquesta jornada forma part de l’activitat de demostració de Transferència Tecnològica de monitorització de fauna salvatge utilitzant tecnologia dron.

Les jornades són gratuïtes, i es pot consultar el programa complert a la pàgina de Ruralcat, des d’on es pot fer la inscripció. Un cop feta, es rep un enllaç a l’aula virtual des d’on es pot seguir la formació. .

Aquestes formacions formen part de l’operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.

 

 

Last modified: 3 febrer 2021